Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију – информатор

Висока школа – Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију је основана са циљем образовања будућих генерација који би својом вером и знањем живописали храмове, иконостасе и обнављали (консервација и рестаурација) све у црквама што је страдало у претходним ратовима и све оно што није обнављано дуги низ година. Академија је акредитована установа и има дозволу за рад. Академија Српске Православне Цркве за уметности и консервацију има и на основним и на мастер академским студијама по два студијска програма. На студијском програму  Црквене уметности изучавају се иконопис, фрескопис, мозаик и вајање, док се на студијском програму  Обнова и чување изучавају конзервација и рестаурација.

Остварење циља Високе школе СПЦ види се у томе што су дипломирани студенти ове црквене високошколске установе запослени у Народном музеју у Београду, Матици Српској у Новом Саду, затим у Заводима и музејима широм Србије (Краљево, Ужице, итд), и у многим школама.

Од академске 2014/2015. године основне студије трају 8 семестара (4 године). Поред основних академских студија на Академији СПЦ се одвијају и мастер академске студије у трајању од 2 семестра (1 годину).

Такође жеимо да напоменемо да студенти када заврше Академију стичу звања дипломирани ликовни уметник или дипломирани конзерватор и рестауратор, које звање отвара многе могућности касније за рад.

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ЗА УПИС НА ОСНОВНЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ ЋЕ БИТИ 17. И 18. ЈУНА 2021.

Недеља ОТВОРЕНИХ ВРАТА  ће бити у периоду од 10-14. маја. ОТВОРЕНА ВРАТА ће подразумевати упознавање заинтересованих лица са сваким предметом који се изучава на Академији. Бићете у могућности да видите поступак сликања икона, фресака, мозаика, вајања и конзервације и рестаурације.

    Leave Your Comment Here

    ВРХ